Borang Pesanan

Name:
Email Address:
No.H/P
Barang Pesanan Dan Jumlah
Warna Pilihan
Alamat

Put a website form like this on your site.

Sunday, 2 September 2012

tAPai PuLut DauN GeTah

Berbanding tahun-tahun sebelum ini..tahun ni lebh banyak ambil tempahan..walau bagaimana pun ada beberapa customer terpaksa ditolak tempahanya kerana tempah di last minute...Harap jangan berkecil hati kerana kami tersangat menjaga kualiti daripada kuantiti...

Tidak ramai yang tahu bagaimana nak buat tapai dan bagi kami orang kampung amat senonim dengan tapai bila tibanya Hari Raya.. Sedikit sebanyak kami ingin berkongsi bagaimana jadinya Tapai Pulut Daun Getah ni...Jom ambil tahu...

Daun Getah
Disebabkan kami duduk di kampung tiada masalah untuk dapatkan daun ni...Ada sesetengahnya pula ambil upah cari daun getah.Kadar upahnya kami tak pasti asalkan dapat daun ni...

Beras Pulut
Beras pulut ni hendaklah dibasuh dan ditoskan..Dan masukkan ke dalam pengukus..

Pulut ni dah separuh masak..kemudian digaulkan dengan air dan dikukus sekali lagi..

Siap untuk digaul ragi...dan biarkan sejuk untuk membungkusnya..

Siap.....oopsst....akibat tak cukup daun getah terpaksalah guna daun jambu sikit..tapi untuk makan dirumah sahaja..Untuk tempahan insyallah kami tetap gunakan daun getah.

Jika ada yang berminat..tempahan terbuka sepanjang tahun namun begitu di musim perayaan nanti digalakkan buat tempahan lebih awal..
Terima Kasih semua..terutama kepada semua pelanggan kami dan ibu saya kerana memberi tunjuk ajar selama ini...Sehingga Ketemu..


No comments:

Post a Comment